Bootcamp od Green Foxu vyštudoval popri práci. Dnes je z neho junior programátor

Publikovaný:
11. 3. 2022

Na univerzite sa naučil zdokonaľovať výrobné procesy. Keď začal pracovať ako priemyselný inžinier, došlo mu, že by mal na svojej kariére začať pracovať ešte viac. „Po večeroch som sám programoval. Keď som sa do toho dostal, uvedomil som si, že by som sa tým chcel živiť,“ hovorí Štěpán Klon. Po absolvovaní bootcampu od Green Fox Academy sa mu jeho prianie splnilo. Dnes pracuje v spoločnosti Konica Minolta IT Solutions na pozícii solution developer .NET.

Bootcamp od Green Foxu vyštudoval popri práci. Dnes je z neho junior programátor

Myšlienka, že by sa stal programátorom, si dala celkom na čas. „Na škole som sa učil rôzne analýzy a metódy priemyselného inžinierstva, ktoré vedú k optimalizácii procesov ako výrobných, tak aj nevýrobných,“ vymenúva Štěpán Klon, z ktorého je dnes programátor. „Mal som však aj prednášku ohľadom automatizácie v Exceli, a to ma začalo baviť. Doma som si potom začal písať jednoduché makrá a skúšal som si aj konzolovú aplikáciu v C#,“ dodáva. 

V tej chvíli začal Štěpán uvažovať, že by sa tým raz rád živil. „Lenže vtedy to bolo sci-fi, nevedel som ani základy,“ krčí ramenami a spomína na neraz ľahké začiatky svojej IT kariéry. Programovaniu sa venoval po večeroch, popri svojej práci. „Programoval som vo VBA a v exceli a veľmi ma to bavilo. Cítil som, ako mi to ide. A práve vtedy som si uvedomil, že to je tá správna cesta.” 

Do bootcampu išiel s jasným cieľom

Štěpán mal na začiatku kurzu malé pochybnosti, no ani tie ho na koniec neodradili. „Na vstupných testoch som veľmi neexceloval a večerný/víkendový kurz som si zvolil z dôvodu, že som mal obavu, že bootcamp nedokončím a zároveň prídem o miesto,“ hovorí a vysvetľuje, prečo si zvolil variant pri zamestnaní.

Štepán sa prihlásil na Večerný/víkendový kurz a dnes je z neho programátor.

„Bolo to náročných 10 mesiacov. Aj keď ma bootcamp bavil, tak bolo veľa dní, kedy som bol po práci vyčerpaný a nechcelo sa mi,“ priznáva a zároveň jedným dychom dodáva: „Kurz bol ale skvelý. Stretol som veľa úžasných ľudí a mentori boli až neuveriteľne ochotní. Bola to tá najlepšia vec, čo som kedy urobil!“ Do bootcampu nastúpil s jasným cieľom a mojou jedinou motiváciou bolo získať prácu developera. 

„Mojou jedinou motiváciou bolo získať prácu developera.“

Strach z toho, že by Štěpán kurz nedokončil, bol zbytočný. Po absolvovaní bootcampu sa mu jeho prianie byť programátorom splnilo. Hneď po skončení kurzu absolvoval pohovory do partnerských firiem Green Fox Academy.

Z priemyselného inžiniera full-stack vývojár

Štěpán v súčasnosti pracuje v spoločnosti Konica Minolta IT Solutions na pozícii solution developer .NET. „Aktuálne robím, čo ma baví, a je to super. Preto som do toho šiel a naštartoval kariéru v IT,“ pochvaľuje si. 

„Kolegovia sú veľmi ochotní a prostredie je skvelé. Ale je to aj drina a veľká výzva,“ opisuje. Štěpán bol zaradený do tímu skúsených programátorov. „Aktuálne programujem v rovnakom prostredí ako v Green Fox Academy, takže je to pre mňa príjemnejšie,“ hovorí priaznivec športu a milovník hudby. „Teraz chcem na sebe pracovať a neustále rásť. Stále totiž nemôžem uveriť, že sa zo mňa stal programátor,“ dodáva. Štěpánovým hlavným cieľom je čo najrýchlejšie zaučenie a ľahký prelet nad ťažkým začiatkom. 

PREČÍTAJ SI AJ ĎALŠIE ČLÁNKY:

4 inšpiratívne ženy, ktorým sa podarilo naštartovať úspešnú kariéru v IT

Pandémia ho priviedla do IT. Z osobného trénera je dnes úspešný programátor

Čínštinu vymenila za programovanie. Vďaka kurzu už za 4 mesiace

Z manažérskej pozície v KFC do IT. Dnes je úspešný programátor

5 najväčších mýtov o low-code, ktorým možnosť veríš aj ty

Najlepšie platené pracovné miesta na Slovensku: IT sektor vedie

Staň sa aj ty programátorom/kou!

Spoznaj naše kurzy junior programátora

Chcem vedieť viac

Čítal by si ďalej?